• News

Riyadh Internationale Boekenbeurs sluit met meer dan 1 miljoen bezoekers

De Riyadh International Book Fair wordt afgesloten met een indrukwekkende opkomst, een bewijs van de waarde ervan voor het bevorderen van culturele uitwisseling.
Artikel Samenvatting:
  • De Riyadh International Book Fair is succesvol afgesloten met meer dan 1 miljoen bezoekers en een omzet van meer dan SAR 28 miljoen.
  • Het evenement bewijst de waarde en aantrekkingskracht van literaire werken bij het bevorderen van culturele uitwisseling en dialoog.

De Riyadh International Book Fair is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel evenement, trekt Meer dan 1 miljoen bezoekers dit jaar.
De evenement vond plaats in het Riyadh International Convention & Exhibition Center en toonde een breed scala aan boeken, auteurs en activiteiten.
Dit maakte het tot een must voor zowel boekenliefhebbers als cultuurliefhebbers.
Door de succesvolle opkomst en populariteit overschreed de omzet van de boekenbeurs de SAR 28 miljoen.
De beurs trok een gevarieerde doelgroep aan, met bezoekers uit verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende achtergronden.

Culturele uitwisseling verdiepen

De Riyadh International Book Fair bood literatuur uit de hele wereld, signeersessies, paneldiscussies en culturele optredens.
Bezoekers kregen de kans om een gevarieerde selectie boeken te ontdekken, in gesprek te gaan met hun favoriete auteurs en deel te nemen aan inzichtelijke discussies.
Ze waren enthousiast over de evenementen en toonden een sterke interesse in literatuur en culturele uitwisseling.
Dit jaar is Qatar, met zijn vele uitgeverijen, eregast op de Riyadh International Book Fair.
De Qatar University Press, bijvoorbeeld, nam deel aan het evenement en heeft 80 publicaties op zijn naam staan.
Deze omvatten onderwerpen als filosofie, bedrijfsmanagement, sociologie, islamitische studies, geschiedenis, academische boeken, rechten en meer.
Een ander indrukwekkend kenmerk van de boekenbeurs zijn de vijf leeszonesonder toezicht van de Commissie voor Literatuur, Uitgeverij en Vertaling.
Deze hielpen gasten om in contact te komen met auteurs en andere boekenliefhebbers.
Bovendien hielpen ze bij het promoten van de rol van lezen in het creëren van een goed geïnformeerde samenleving die met de tijd meegaat.

Onvergetelijke momenten op de Riyadh International Book FairM.

Een van de hoogtepunten van de beurs was het debuut van Abdallah Ali, de jongste Saoedische auteur, die het publiek betoverde met zijn inspirerende reis door de literaire wereld.
Zijn aanwezigheid op de beurs benadrukte het opkomende talent in Saoedi-Arabië en inspireerde veel jonge bezoekers.
Een ander bijzonder moment was de showcase van zeldzame manuscripten van de Duitse uitgever Mueller & Schindler.
Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van getrouwe reproducties van literaire werken zoals de beroemde Blauwe Koran en de aantekeningen van Leonardo Da Vinci.
Het evenement vestigde ook de aandacht op Chinees-Saudische culturele uitwisselingDe koninklijke bibliotheek Bayt El-Hekma sprak over haar vertaalwerk.
Ze bespraken in het bijzonder hun inspanningen om beroemde Chinese literaire werken in het Arabisch te vertalen.
Deze omvatten klassiekers zoals Sun Tzu’s “De kunst van het oorlogvoeren” en Luo Guanzhong’s “Drie koninkrijken”. Liefde voor lezen De culturele betekenis van de Riyad boekenbeurs gaat verder dan de verkoop van boeken en bezoekersaantallen.
De beurs bevordert geletterdheid en onderwijs en stimuleert de liefde voor lezen onder de bezoekers.
De beurs dient ook als platform voor culturele uitwisseling en bevordert wederzijds begrip en waardering voor verschillende culturen.
Bovendien bevordert de beurs het gemeenschapsgevoel onder bezoekers.
Bezoekers hadden de kans om in contact te komen met gelijkgestemden, hun liefde voor boeken te delen en deel te nemen aan culturele activiteiten.
De inclusieve sfeer van de beurs maakte het een uitnodigende plek voor iedereen, van fanatieke lezers tot gewone bezoekers.
Het succes van de Riyadh Book Fair dit jaar onderstreept het potentieel voor toekomstige groei.
De positieve ontvangst en de hoge opkomst suggereren dat de beurs een belangrijk evenement zal blijven op de culturele kalender van Saoedi-Arabië.
Naarmate de beurs zich verder ontwikkelt, belooft ze nog meer spannende mogelijkheden te bieden voor literair en cultureel engagement. Foto: Saoedisch Persagentschap