• News

Solar & Storage Live KSA zet groene bedrijven in de schijnwerpers

Het Solar & Storage Live KSA-evenement in Riyad markeert een belangrijke stap in de inspanningen van het koninkrijk om duurzamere praktijken in te voeren.
Artikel Samenvatting:
  • Onlangs vond in Saoedi-Arabië het Solar & Storage KSA Event plaats, waar professionals uit de sector bijeenkwamen om de toonaangevende ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie en opslagoplossingen te bespreken.
  • Het evenement belichtte de onthulling van een joint venture tussen de Chinese fabrikant van stationaire batterijen Hithium en de lokale partner MANAT. Een andere mijlpaal was de introductie van de 283 FC digitale multimeter door wereldwijd technologiebedrijf Fluke.
  • Deze mijlpalen zijn slechts enkele van de prestaties tijdens het evenement, dat het bredere doel van Saoedi-Arabië om duurzaamheid in het koninkrijk te vergroten ondersteunt.

Saoedi-Arabië maakt furore op het gebied van hernieuwbare energie met zijn plan om miljarden dollars te investeren in zonne-energie. Het recente Solar & Storage Live KSA-evenement in Riyad benadrukte de ambitieuze plannen van het koninkrijk. Saoedi-Arabië streeft ernaar om verhogen zonne-energiecapaciteit te verhogen tot 130 GW (gigawattuur) in 2030. Deze enorme investering onderstreept de toewijding van het koninkrijk aan duurzaamheid. De focus ligt op het gebruik van zonne-energie om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Bovendien omvat de visie van Saoedi-Arabië grootschalige zonneprojecten en innovatieve oplossingen voor energieopslag. Over het geheel genomen sluiten deze initiatieven aan bij de bredere doelen van Vision 2030, waarbij de nadruk ligt op economische diversificatie en zorg voor het milieu.

Over het Solar & Storage Live KSA-evenement

Het Solar & Storage Live KSA-evenement vond plaats in Riyad op 15-16 oktober 2024. Dit evenement is het grootste in zijn soort in het koninkrijk en toont baanbrekende projecten op het gebied van zonne-energie en hernieuwbare energie. Professionals uit de branche kwamen bijeen in het Riyadh Front Exhibition & Conference Center om de vooruitgang in zonne-energietechnologie en energieopslag te bespreken. Bovendien diende het evenement als platform voor samenwerking en innovatie, om de agenda van het koninkrijk voor hernieuwbare energie vooruit te helpen.

Hithium’s joint venture

Een opvallend hoogtepunt van het evenement is de joint venture tussen de Chinese fabrikant van stationaire batterijen Hithium en de lokale partner MANAT. Zij zijn van plan om een 5GWh-batterijfabriek op te zetten in Saoedi-Arabië. Deze faciliteit zal een cruciale rol spelen bij de ondersteuning van de infrastructuur voor hernieuwbare energie in het koninkrijk. Het partnerschap is gericht op het verbeteren van de mogelijkheden voor energieopslag met batterij-energieopslagsystemen (BESS). Deze ontwikkeling is een belangrijke stap op weg naar het behalen van de doelstellingen van het koninkrijk op het gebied van hernieuwbare energie. Sean Sun, Hithium general manager voor de MEA-regio, merkte op: “Ons partnerschap met MANAT onderstreept Hithiums toewijding aan het koesteren van sterke lokale relaties en het bevorderen van de langetermijnontwikkelingsdoelen van de regio.”

De nieuwe multimeter van Fluke op Solar & Storage Live KSA

Ondertussen heeft Fluke, een wereldwijd technologiebedrijf, op zijn assortiment compacte en professionele elektronische test- en meetinstrumenten. Dit omvatte de nieuwe 283 FC digitale multimeter, die de veiligheid verbetert en de productiviteit verhoogt met zijn nauwkeurige en betrouwbare resultaten. “Aangezien de zonne-energiemarkt in EMEA snel blijft groeien, is het van het grootste belang om zowel de veiligheid als de efficiëntie van hoogspanningsinstallaties te waarborgen”, aldus Paul Feenstra, President EMEA van Fluke Corporation. “Met instrumenten als de Fluke 283 FC en 283 FC draadloze stroomtangen kunnen professionals in de zonne-energiesector de complexiteit van grootschalige projecten het hoofd bieden en tegelijkertijd de veranderende regelgeving voorblijven”, voegde hij eraan toe. “Door workflows te stroomlijnen en de nauwkeurigheid te verbeteren, voldoen we niet alleen aan de vraag van vandaag, maar bereiden we de industrie voor op een toekomst waarin betrouwbaarheid en veiligheid niet onderhandelbaar zijn.”

Economische en milieu-impact

De economische voordelen van Saoedi-Arabische investeringen in zonne-energie zijn aanzienlijk, met initiatieven die duizenden banen zullen opleveren. Bovendien zijn de gevolgen voor het milieu aanzienlijk. Door minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen zal de koolstofuitstoot afnemen, wat bijdraagt aan de beperking van de wereldwijde klimaatverandering. Vooruitkijkend heeft Saoedi-Arabië ambitieuze plannen om zijn projecten voor hernieuwbare energie uit te breiden. Toekomstige ontwikkelingen omvatten het vergroten van de zonne-energiecapaciteit en het integreren van geavanceerde energieopslagsystemen. Deze inspanningen zullen de positie van het koninkrijk als wereldleider op het gebied van hernieuwbare energie verder verstevigen.

Foto: X/Solar & Storage Live KSA